Logo: Møbelverkstedet restaurering

Restaurering av gjenstander

Gjenstander omfatter veldig mye forskjellig. Klokkekasser og speil er blant ting vi restaurerer ofte. Men vi restaurerer alt fra gyngehester og sigarettskrin til veteranbiler og notestativer. I hovedsak snakker vi om gjenstander i tre, men vårt store nettverk av fagfolk innenfor mange håndverksfag gjør det mulig for oss å hjelpe til med andre materialer også som metall, glass, tekstil, lær, porselen mv.

Foto: Restaurering av gulvur

Restaurering av klokkekasser

Klokker har vært viktige statussymboler i århundrer. Enten det er store gulvur, små kaminur eller veggur er ofte kassene fint forseggjorte. Her er flere gulvur under restaurering.

Les mer om restaurering av klokkekasser 

Foto: Speilramme med forgylt topp

Restaurering av speilrammer

Speilrammer er gjenstander hvor de estetiske kvalitetene er viktige. Speilglass var svært kostbart og det ble lagt mye arbeid i å lage flotte rammer til speilene. Speilet på bildet består både av polert mahogni og ibenholt og forgylte ornamenter som er skåret i tre.
Slike gjenstander er ofte skjøre og stiller store krav til fagkunnskap for at restaureringen skal bli vellykket.

Les mer om restaurering av speilrammer 

Foto: Gyngehest

Restaurering av andre gjenstander

Restaurering kan stille krav til oppfinnsomhet og kreativitet i tillegg til fagkunnskap. Her er en gyngehest som har fått ny man og hale av sisalhamp.

Les mer om restaurering av andre gjenstander 

© Møbelverkstedet produksjon & restaurering 2023. Københavngata 2 | 0553 Oslo | Telefon 22 37 91 00 | produksjon@mobelverkstedet.no | restaurering@mobelverkstedet.no

Skroll til toppen